Blogi

29.01.2020

L. H. Timonen Oy on lahtelainen kuljetusliike, joka tuottaa kuljetuspalveluita pääasiassa teollisuuden tuotantolaitoksille. L. H. Timonen Oy on jatkumoa Erkki Timosen vuonna 1927 aloittamalle kuljetustoiminnalle.

13.12.2019

Topliftin valmistamat seinänousevat vaunut varustellaan lähes poikkeuksetta yrityksen itse kehittämällä seinänostokoneikolla. Toplift toimittaa valmistamiaan nostimia myös muille päällirakentajille – kysyntää löytyy näille vaivattomasti asennettaville ja huoltovapaille koneikoille.

04.11.2019

Toplift valmistaa päällirakenteet ja perävaunut käyttämällä tunnettuja varaosia, joilla on hyvä saatavuus. Topliftin toteutuksiin valittavien osien tärkein ominaisuus on nimenomaan nopea saatavuus, koska raskaan kaluston ajoissa ei ole varaa odotella.

11.09.2019

Transport Kosonen on vuonna 2017 perustettu yhden miehen kuljetusyritys, jonka omistaja-kuljettaja Olli Kosonen hoitaa sekä liiketoiminnan pyörittämisen että firman ajot.

07.08.2019

Kuormausnosturin hankinta on järkevä työn tekemistä tehostava investointi. Kuormausnosturi on omiaan vaikkapa soran, hiekan, rakennusmateriaalien ja -tarvikkeiden käsittelyyn.

13.05.2019

Helmikuun lopulla poliisilla oli jälleen raskaan kaluston tehovalvontajakso, jossa epäkuntoisen kaluston vuoksi matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 14 tapauksessa

06.05.2019

Erityisesti hakevaunujen valmistuksessa korostuvat tilavuuden ja omamassan optimoinnin merkitys. Hakevaunun on oltava mahdollisimman kevyt, koska hakkeen siirtomatka on tyypillisesti kohtuullisen pitkä.

15.04.2019

Yleisesti ottaen pressukapelli on lavarakenne, jonka seinät tai katto on verhoiltu pressulla. Pressukapellityyppejä on useita, eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja ratkaisuja – nousevia, kääntyviä ja liukuvia sekä näiden yhdistelmiä.

19.03.2019

Kaksitoistavuotias, 40 kiloa painava pikkupoika opittiin tuntemaan ahtaanpaikanasentajana. Ammattilaiset hyödynsivät hänen ketteryyttään etenkin paikoissa, joihin kukaan muu ei suoraan sanottuna mahtunut. Voisi sanoa, että Janne Ikäheimosen ura Topliftillä alkoi tästä.

21.02.2019

Raskaan kaluston ajot haastavissa olosuhteissa kuormittavat perävaunuja ja varsinkin talvikelin ajossa kaluston kunto ja suorituskyky joutuvat koetukselle. Perävaunun säännöllinen huolto takaa, että pyörät pyörivät, turvallisuustekijät ovat kunnossa ja kuljetusten tehokkuus pysyy hyvänä.

10.01.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään, että valtioneuvoston asetus uusista ajoneuvoyhdistelmien mitoista tulee voimaan 21.1.2019.

03.12.2018

Metsäteollisuus-, rakennusteollisuus- ja bioenergia-alaa palveleva Kuljetusliike K. Ingman aloitti toimintansa yhdellä autolla vuonna 1947. Viimeisimmän noin 15 vuoden aikana toimitusjohtaja Kimmo Ingman on kasvattanut Etelä-Suomessa toimivaa yritystään, ja nykyään Kuljetusliike K.

28.11.2018

Joutsenosta lähtöisin oleva 32-vuotias Joel Vättö edustaa Topliftin tuotannon tuoreimpia hitsareita. Topliftin ovet avautuivat Joelille jo levyseppähitsaajaopintojen työharjoitteluvaiheessa.

08.11.2018

Perävaunujen keskeisiin toimintoihin, kuten lastin purkamiseen ja seinän nostamiseen vaaditaan riittävästi vääntöä – Topliftin ratkaisuissa koneikot ovat keskeisessä roolissa.

06.11.2018

Topliftin ketjupurkavat ja seinänousevat perävaunut tehdään kestämään kovaa käyttöä.

25.10.2018

Pressukapelliperävaunuja käytetään pääasiassa kappaletavaran kuljetukseen, jossa tavaraa käsitellään kolleina. Kuljetettava tavara voi olla mitä tahansa, trukilla tai nosturilla käsiteltävää kappaletavaraa.

27.09.2018

- Tulin Topliftille vuonna 2013, enkä sen jälkeen ole kohdannut kahta samanlaista työpäivää enkä katunut ratkaisuani, aloittaa Jarkko Lempiäinen.

16.08.2018

Liikenne- ja viestintäministeriöllä on meneillään hanke raskaan kaluston mittojen ja massojen kehittämiseksi.  Tämän hankkeen tavoitteena on syksyyn 2018 mennessä saattaa voimaan valtioneuvoston asetuksen muutokset, joiden nojalla nykyistä pidempiä, uudentyyppisiä yhdistelmiä voidaan hyväksyä käytettäväksi tieliikenteessä.

13.08.2018

Toplift Finland Oy:n palveluketju niin uustuotannon kuin korjaamotoiminnan ja huollonkin osalta on hioutunut nykyiseen muotoonsa vuosien saatossa parhaaksi koettujen käytäntöjen mukaan.

20.07.2018

Usein yrittäjä, joka on tuomassa vaihtoon vanhaa kalustoaan, pohtii kuumeisesti vaihdokin jälleenmyyntiarvoa. Kaluston arvon kehityskaarta on hyvä alkaa miettimään jo hankintavaiheessa, koska parhaiten arvo säilyy tarkoituksenmukaisesti varustellussa ja täsmällisesti tiettyjä ajosuoritteita varten hankitussa kuljetuskalustossa.

19.07.2018

Esa Lambert on kantanut sähkömiehelle varsin sopivaa lempinimeä ”Lamppu” siitä saakka, kun hän aloitti työuransa sähköhommissa.

27.06.2018

Hydrauliikka-asentaja Aki Vaaljoki on yksi niistä reilusta 20 kaverista, joita on kiittäminen Topliftin laadukkaasta tuotannosta ja jouhevasti hoidetuista huoltopalveluista. Ammattinimikkeensä mukaisesti Vaaljoki on erikoistunut hydrauliikkaan, mutta käytännössä häneltä onnistuvat kaikki Topliftillä tehtävät asennustyöt. Miehellä on tarvittavat luvat myös nosturikatsastusten tekemiseen.

27.06.2018

Kappaletavarakuljetuksiin erikoistuneen imatralaisen kuljetusliike Trans-Jääskeläinen Oy:n arki on tekemistä täynnä. Kolmen palkatun kuskin lisäksi myös toimitusjohtaja Jaakko Jääskeläinen pääsee hyppäämään säännöllisesti nosturi- tai vaihtolava-auton ohjaamoon ja hoitamaan asiakaskuljetuksia. Haastattelunkin mies antaa näppärästi ratin pyörittelyn lomassa.

27.06.2018

Szepaniak-yhtiöt on 70-luvun alussa perustettu joutsenolainen perhekonserni, joka tarjoaa materiaalinkäsittely- ja logistiikkapalveluja erityisesti mekaaniselle ja kemialliselle metsäteollisuudelle sekä energialaitoksille. Kuljetus Szepaniak Oy on tehnyt Topliftin kanssa tiivistä yhteistyötä lähes 30 vuoden ajan.