Alan parhaat koneikot – tehoa ja voimaa työhön

Perävaunujen keskeisiin toimintoihin, kuten lastin purkamiseen ja seinän nostamiseen vaaditaan riittävästi vääntöä – Topliftin ratkaisuissa koneikoilla on keskeinen rooli.

Ketjupurkavien perävaunujen purkukoneikoksi valitaan usein joko Peuralan konepajan hammaskoneikko tai Topliftin oma ketjukoneikko. Peuralan nelimoottorisessa koneikossa on purkuvoimaa enemmän, mikä vähentää purkupainetta perävaunussa ja lisää purkumoottoreiden käyttöikää. Topliftin ketjupurkuvaunut toteutetaan aina kahdella purkunopeudella.

 

Videolla esimerkki Topliftin kahden purkunopeuden ketjupurkuvaunusta.

 

Topliftin ketjupurkutekniikkaa hyödyntävissä vaunuissa hydrauliikka tehdään putkituksin ja kumikiinnikkeillä. Näin toteutettuna perävaunu on pitkäikäinen ja remonttien määrä vähäinen, joten se on myös käytössä edullinen.

 

Topliftillä tuulikuorman huomioiva seinänostokoneikko

Topliftilla on oma seinänostokoneikko on lajissaan ainutlaatuinen. Se on käytännössä rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja huoltovapaa. Topliftin seinänostokoneikossa on voimaa huomattavasti enemmän ja sen geometria on toteutettu niin, että se ei ole herkkä tuulikuormalle. Topliftin koneikko nostaa seinän ylös sellaiseen asentoon, että ilmavirran kuormitus saadaan mahdollisimman pieneksi. Topliftin koneikkoa on koekuormitettu 1000 kilolla/nostin, joten vääntöä löytyy.

 

Videolla esitellään seinänouseva ketjupurkukori, joka on erinomainen esim. hakkeen ja lankkujen ajoon.

 

Käytettävyys ennen muuta

Topliftin valmistamien perävaunujen ja päällirakenteiden suunnittelussa käytettävyys ja huollon helppous ovat etusijalla. Esimerkkinä voidaan mainita jousituksen ja rungon mitoitus, jotka toteutetaan siten, että vaunulla voidaan ajaa tarvittaessa myös jouset ala-asennossa. Näin ollen, vaurion sattuessa voidaan vaunu siirtää korjaamolle ilman pelkoa lisävahingoista.

”Ratkaisu syö hiukan tilavuutta, mutta vaunu voidaan ajaa vahingon sattuessa korjaamolle, mikä on taatusti kannattavampaa kuin korjaamon ajaminen vaunun luokse”, sanoo Topliftin Janne Ikäheimonen.

 

Katso video, jossa Topliftin vaunua ajetaan jousitus ala-asennossa.

Muistathan, että Topliftin vaunut varustellaan aina kuljetettavan materiaalin sekä kuljetusolosuhteiden asettamien vaatimusten mukaan! Tutustu vaunuihimme, ota yhteyttä ja kerro millaiseen ajotarpeeseen sinä tarvitset perävaunun.

Tutustu Topliftin ketjupurkaviin ja seinänouseviin perävaunuihin »

 

Lataa maksuton ostajan opas!

 

Jaa artikkeli