Kuormausnosturit

Kuormausnosturilla tehostat tuottavaa työtäsi huomattavasti – voit itse lastata ja purkaa kuorman ilman lisälaitteita. Lastin käsittely nopeutuu ja vältyt turhalta odottelulta. 

Kuormausnosturi lisää kuorma-autosi monikäyttöisyyttä. Pienellä ja kevyelläkin kuormausnosturilla varustettu kuorma-auto soveltuu monenlaisiin vaativiin kuormaustehtäviin. Kuormausnosturilla tehtävät erilaiset nosto-, siirto- ja materiaalinkäsittelytehtävät ovat itsessään tuottavaa ja laskutettavaa työtä.

Kuormausnosturi sopii mm. soran, hiekan ja monien rakennusmateriaalien sekä tarvikkeiden kuljetukseen. Kuormausnosturia voidaan käyttää myös kaivamiseen tai esimerkiksi putkien ja rakennuselementtien laskemiseen rakennustyömailla.

Kuormausnosturin valinta

Perusteellinen tarvekartoitus on onnistuneen kuormausnosturihankinnan perusta. Topliftiltä saat tarpeisiisi parhaiten sopivan kuormausnosturin, jonka valinnassa huomioimme seuraavat seikat:
•    käsiteltävät kuormat ja niiden paino
•    vaadittava ulottuma eli kuinka kauas ajoneuvosta kuorma nostetaan
•    ohjausjärjestelmän tarkkuudelle asetetut vaatimukset esimerkiksi asennuskäytön vaatimukset
•    työskentelyn ergonomia
•    kuormausnosturin ohjauspaikka
•    erikoisvarusteiden tarve.

Kuormausnosturin mitoitus

Näiden lähtötietojen perusteella voimme valita kanssasi kuormausnosturin, jossa on työhösi riittävä tonnimetriluokan kapasiteetti, tarpeeseesi parhaiten soveltuva ohjausjärjestelmä ja puomiston sekä hydraulisten jatkeiden rakenne.

Kuormausnosturin kapasiteettiin vaikuttaa eniten käsiteltävien kuormien massa. Kapasiteetin optimointiin vaikuttavat myös työskentelyetäisyys sekä käsiteltävien kappaleiden koko. Kevytkin taakka vaatii suurta nostotehoa, jos kappaleen pituuden vuoksi nosto joudutaan tekemään kaukaa. Tarvitset sitä suuremman kapasiteetin kuormausnosturin, mitä kauemmaksi kuorma-autosta nostat käsiteltäviä kuormia. Kuormausnostureja on saatavana alle 1 tonnimetrin kevyen kapasiteetin nostureista aina yli 300 tm raskaan kapasiteetin asennusnostureihin. Kuormausnosturiratkaisun mitoituksessa huomioidaan aina kuormausnosturin ja ajoneuvon hyötykuorman optimaalinen suhde.

Suosituimpia kuormausnostureitamme ovat esimerkiksi keskiraskaansarjan Hiab X-HiPro 192 sekä Hiab-tuotemerkin suurin kuormausnosturi Hiab X-HiPro 1058, josta ei vääntö lopu takuulla kesken.

Kuormausnosturin puomi

Kuormausnosturin puomiston valinta vaikuttaa olennaisesti nosturin nostotehoon ja käytettävyyteen. Puomistoa optimoimalla voidaan nosturin omamassaa pienentää ja nostotehoa kasvattaa. Lisäksi saatavilla olevilla lisävarusteilla voidaan vaikuttaa jatkesylintereiden liikenopeuksiin huomattavasti ja säästää näin kallisarvoista aikaa, esimerkiksi kahmarilla tehtävissä työsuoritteissa.

Mikäli nostoja halutaan tehdä esimerkiksi ahtaissa oviaukoissa, joissa yläpuolinen este rajoittaa nostamista, kannattaa hyödyntää puomiston X-toimintoa, joka mahdollistaa taittopuomin kääntymisen ylikulmaan. Jos taas työt sisältävät paljon nostoja esimerkiksi katoille, puomisto kannattaa ehdottomasti varustaa voimanivelillä.

Mikäli haluat, että puomit liikkuvat aina sisään ja ulos samassa järjestyksessä, kuormausnosturiin voidaan valita jatkesylintereiden sekvenssiventtiilit. Jatkesylintereiden sekvenssiventtiileillä varmistetaan, että nostokyky on kaikissa tilanteissa nostoarvotaulukon mukainen. Tämän lisäksi puomiston mekaaniset rakenteet saavuttavat pidemmän käyttöiän, kun suurin taakka nostetaan aina suurimalla jatkeella.

Topliftin kautta on saatavilla myös kattava valikoima Hiabin kuormaus- ja asennusnostureita, joten kaikkiin töihin löytyy varmasti juuri oikeanlainen nosturikokoonpano.

Kuormausnosturin manuaalinen ohjaus

Perinteinen manuaalinen ohjaus on edullinen toteuttaa ja se soveltuu monenlaisiin töihin. Manuaaliohjauksella varustettu kuormausnosturi on vankka ratkaisu perusnostotehtäviin. Helppokäyttöisen ohjausvivuilla toteutetun manuaaliohjauksen käyttö on nopeaa oppia.

Kauko-ohjausjärjestelmällä nopeutat kuormauskiertoa

Kauko-ohjaus tekee työskentelystä vapaampaa ja ergonomisempaa sekä mahdollistaa työskentelyn turvallisen välimatkan päästä ilman näköesteitä.
Kehittyneemmän ohjausjärjestelmän etuina ovat hyvin tarkat ja pehmeät liikeradat. Kuormausnosturin automaattinen nopeudensäätö ja pystysuora sekä vaakasuora vaimennus kuuluvat useimpien kauko-ohjattavien kuormausnostureiden ominaisuuksiin.

Tarkalla ohjausjärjestelmällä voidaan suorittaa monimutkaisempia nostotehtäviä ja saavutetaan nopea kuormauskierto ja parempi työn tehokkuus – aikaa, vaivaa ja polttoainetta säästäen.

Kuormausnosturin erikoisvarustelu

Monipuolisuutta, suorituskykyä ja turvallisuutta lisäävät erikoisvarusteet viimeistelevät kuormausnosturisi. Hiabin alkuperäiset kuormausnosturin lisävarusteet, kuten HPXdrive-koura, jonka vääntömoottorit ovat sylintereitä paremmin suojatut ja huoltovapaat ja ne täyttävät vaativan kuormaustyön laatuvaatimukset.

Olipa tarpeenasi vankkarakenteinen HPXdrive-koura tai kahmari, hydraulinen koukku, tiililavanostin, henkilönostokori, Toplift toimittaa kuormausnosturin lisävarusteet tarpeen mukaan!

Toplift on valtuutettu Hiab-kuormanosturien edustaja

Toplift on valtuutettu Hiab-kuormausnostureiden edustaja. Hiab-nostureiden tarkkuus, suorituskyky sekä turvallisuus ovat vertaansa vailla. Hiab-kuormausnostureiden asennusten lisäksi Toplift tarjoaa myös muita palveluita kuormausnostureihin liittyen.

Kuormausnosturien tarkastus on lakisääteinen toimenpide

Kuormausnosturien vuositarkastus, kaiken kattava nosturien huolto ja erilaiset korjaustyöt kuuluvat Topliftin korjaamon palveluvalikoimaan. 

Lastin kuormaamiseen ja purkamiseen käytettävät nostolaitteet, kuten kuormausnosturit on tarkastettava joka vuosi. Valtioneuvoston käyttöasetuksen 403 mukaan kuormausnosturi on tarkastettava vuosittain hyväksytyn asiantuntijan, kuten Topliftin korjaamon toimesta. 

Käyttöturvallisuuden varmistaminen säännöllisellä tarkastuksella vähentää työtapaturmia ja kun se liitetään osaksi kaluston ennakoivaa huoltoa, vältytään pidemmiltä ja kalliimmilta korjauksilta.

Varaa aika kuormausnosturin tarkastukseen tai huoltoon »

Alkuperäiset Hiab-varaosat

Hiab-nostureiden varaosien saatavuus on erinomaista ja kattava valikoima alkuperäisiä Hiab-varaosia löytyy Topliftin varaosapalvelun hyllystä. Hiab-varaosia saadaan nopealla aikataululla toimitettua myös keskusvarastosta.

Kysy alkuperäisiä Hiab-varaosia

Toteuttamiamme ratkaisuja

Toplift - Hiab X-Hipro 192 E-5
Toplift - Hiab X-Hipro 192 E-5
Toplift - Hiab 288 E-6 Hipro + JIB 70X-3
Toplift - Hiab 288 E-6 Hipro + JIB 70X-3
Toplift - Hiab 211 EP-5
Toplift - Hiab 211 EP-5